Kirmir çayının yatağı değişiyor

Kızılcahamam içerisinden akan kirmir çayının yatağı değiştiriliyor.

Kızılcahamama Ankara İl Özel idaresi tarafından çıkartılan ve TOKİ tarafından yaptırılacak olan Kız meslek lisesi binasının yapılacağı arsanın bir kısmının çay üzerinde olması dolayısı ile inşaat yapılmasına müsade TOKİ müsade etmedi.

Bunun üzerine Kızılcahamam Belediyesi tarafından çay yatağı 15-20 metre arsa dışına çıkatılması için çalışma başlattı.İki kepçenin çalıştığı çay yatağını değişmesi ile ilgili çalışma devam ederken, okul inşaatının bu işlemin tamamlanmasından sonra devam etmesi bekleniyor.

Hayırsever işadamı Hüseyin Akyüz tarafından yıllar önce Kursan Kursu çin 10 dönüm arsa satın aldı.Aldığı bu arsanın bir kısmına Akyüzler Kuran kursunu yaptı.Kalan kısmının da bahçe olarak kullanıldığı arsanın 4 dönümünü belediye imar yoluyla alıp ismetpaşa ve çağnı deresinden iki parsel yer verdi.

Aldığı bu yerede daha sonra Kızılcahamam Kız meslek lisesi yapılması için milli eğitime verildi.İhalesi yapılan ve şimdiye kadar temelinin atılması beklenen okulun arsasının bir kısmı Kirmir çay yatağı üzerinde çıktığı için TOKİ okul yapımına müsade etmedi.Bunun üzerinde çay yatağının değiştirilmesine karar verildi ve çalışmalar devam ediyor.

Okul arazisine göre değilde proje göre arazi ayarladığı için, arsa üzerinde bulunan 200 e yakın ağaç kesilecek, arsanın boş kısmına yapılmayan bina ağaçların olduğu yere yapılacağı söyleniyor.