Kıbrısa deniz altından su

Dışilerei Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, KKTC'nin temellerinin sağlamlaştırılması için Türkiye'nin desteğinin aynen devam edeceğini belirterek, denizaltından su taşınması projesinin yakında devreye gireceğini açıkladı.

Girne Karaoğlanoğlu Kervansaray bölgesinde bulunan Mercure Accor otelinin açılışı, bugün Gül ile KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'in de katıldığı törenle yapıldı. Akfen grubuna ait 5 yıldızlı otelin açılışında konuşan Gül, Kıbrıs'ta kalıcı çözüme ulaşmak için KKTC'nin ve adada 2 ayrı ırk, millet, dil, din, demokrasi ve devlet olduğunun görülmesi gerektiğini vurguladı.

Gül, Türk tarafının, Kıbrıs'ta barışçı politika izlerken, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun zedelenmesine asla izin vermeyeceğini söyledi. KKTC'nin temellerinin sağlamlaştırılması için Türkiye'nin desteğinin aynen devam edeceğini kaydeden Abdullah Gül, denizaltından su taşınması projesinin yakında devreye gireceğini, İstanbul Teknik Üniversitesinin de (İTÜ) KKTC'de kampus kuracağını açıkladı.