Keşke onlar kadar duyarlı olabilsek

Kızılcahamam tarihi ve doğal güzellikleri ile gerçekten yaşanılabilir güzel bir ilçe, fakat Kızılcahamam'da yaşayan bizler bu güzelliklerin kıymetini malesef bilmiyoruz. Bilmediğimiz gibi bu güzellikleri kirletmekten de geri duruyoruz.

İlçemiz Cumhuriyet İlkokulu İzcilik Kulübü 2013 yılı Topluma Yararlı Faaliyet Proğramı kapsamında ilçemizin nadide güzelliklerinden birisi olan Çağnı Deresi’ni temizlediler.

Kızılcahamam Cumhuriyet İlkokulu İzcilik Kulübü Üyeleri  İzci Lideri Mehmet Gürsoy öncülüğünde 19 Mayıs 2013 tarihinde, Kızılcahamam'ın nadide güzelliklerinden birisi ve mesire alanı olan Çağnı Deresi’nde topluma yarar proğramları gereği etraftaki bütün çöpleri topladılar.

Binlerce insan tarafından ziyaret edilen, piknik ve mesire alanı olarak kullanılan fakat işleri bittikten sonra malesef çöplerini oraya bırakıp giden ziyaretçiler herhangi bir çöp bidonu veya temizlik faaliyeti olmayan doğal güzelliği çöplüğe döndürdüklerinin farkında değiller.

Buna sessiz kalamayan Cumhuriyet İlkokulu İzcilik Kulübü Üyeleri geçen yıl yine yapmış oldukları gibi bu yılda topluma hizmet proğramı olarak burayı temizleme görevini üstlendiler.

Sabah saatlerinde Kızılcahamam Belediyesinin tahsis etmiş olduğu bir otobüsle Çağnı Deresine giden kulüp üyesi öğrenciler çevreyi tertemiz yaptılar. Kızılcahamam Belediyesinden istemiş oldukları çöp arabası gelerek çöpleri aldı.

Yapmış oldukları işin gururuyla mutlu olan kulüp üyeleri öğle yemeğinin ardından gönüllerince eğlendiler.