Işıkda dağında yamaç paraşütü şampiyonası

Çerkeş Belediyesi ve Aytaç sponsorluğunda Işıkdağın'da gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası yarışlarının bugünkü bölümü, 40 pilotun havalanmasının ardından hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.
Pilotlar, konakladıkları Kurşunlu Termal otel den bugünkü yarışların yapılacağı Kızılcahamam Işık Dağı'na gelerek hazırlıklarını yaptılar. Uzmanlar tarafından uçuş alanıyla ilgili bilgi verildikten sonra Küresel Konumlama Sistemi (GPS) cihazlarına sporcuların verilerinin girilmesinin ardından uçuşlar yapılmaya başladı.
40 pilotun havalanmasının ardından rüzgârlı hava diğer pilotların uçmasını engelledi.
Çankırı Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin, aa muhabirine yaptığı açıklamada, dünkü yarışların da hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Işık Dağı'nda hem turizmin hem de yamaç paraşütünün gelişmesine büyük katkı sağlayacağını inanıyorum. Bugünkü uçuşlarda arkadaşlarımız kuzey batı istikametinden sonra batı tarafında 15 kilometre mesafe katetmesi ve kaldığımız otele inmesini planlıyorduk. 40 pilotumuzun havalanmasının ardından çıkan ani rüzgar nedeniyle diğer pilotlarımızın havalanmasını riskli bulduk. Bu nedenle yarışmanın bugünkü bölümünü iptal ettik. Uçuşunu gerçekleştiren 40 pilotumuz da serbest uçuş yapacak.