Güvem Bölgesinde Kaçak Kesim Yapan Şahıs Yakalandı

Kızılcahamam Orman Işletme Müdürlüğü, Güvem orman işletme şefliği sınırları içerisinde meydana gelen kaçak kesim olayı ekiplerin zamanında müdahalesi ile önlendi ve kesilen orman emvaline el konuldu. 

Kızılcahamam Haberin edindiği bilgiye göre Ülke genelinde  artan odun ve ağaç hammaddesi ihtiyacı  ve fiyatların aşırı  yükselmesi nedeni ile ormanlarımızda kaçak kesim ve nakil suçları da artış eğilimi göstermeye  başlamıştı. Güvem orman işletme şefliği 181 nolu bölmede yaklaşık 20 metreküp 2  sınıf göknar tomruğu kaçak olarak kesilip nakil edilmek üzere iken işletme şefi Engin Altınkaya ve Ormancı Cemalettin Pirim tarafından  tarafından suç üstü yakalandı. Şahıslar savcılığıa sevk edilirken tomruk yüklü kamyona el konuldu.

Kızılcahamam köyleri ve yaylalarda artan kaçak kesim sonrası işletme müdürlüğüne bağlı ekipler denetimleri sıklaştırdı. Kaçak kesim konusunda kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği ifade edilerek vatandaşların bu konuda daha duyarlı davranmaları. Kaçak kesim yapan ve kesilmiş ağaç gördüklerinde orman işletme müdürlüğüne bilgi verilmesi istedi.