Mustafa TUNA geldi böyle oldu ASKİ suya % 50 ye varan indirim yaptı

Ankara'da Mustafa TUNA farkı göreve geldiği günden beri aldığı doğru kararlar ile Ankaralıların beğenisini kazanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa TUNA vatandaşın bir derdine daha merhem oldu.

Son aldığı karar ile Ankara genelinde bulunan mandıralarda su ve atık su bedelini yüzde 50 oranında düşürerek 6,80 TL'den 3.40 TL'ye Ayrıca bütünşehir yasasıyla bağlanan 16 ilçede konut ve işyerlerinden su ve atıksu bedellerinde yüzde 5 oranında indirim yapıldı. 
Yine 16 ilçede hizmet bedelini merkezde 5 TL den 3 TL'ye köylerde 5 TL'den 2 TL'ye düşürdü. Buna göre şikayetlere neden olan ödenmemiş borcundan dolayı veya başka sebeplerden açma kapama işlemi yapılan abonelerden alınan 21,5 tl'lik ücrete yaklaşık %30 indirim yaparak 15 TLl'ye; büyükşehir yasasıyla bağlanan ilçelerde merkezde 13 TL köylerde (mahalle) ise 12 TL'ye düşürdü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın göreve gelmesi ile başlayan güzel gelişmelerin devamını diliyoruz. İndirimler yılbaşından itibaren yürülüğe girecek.