MHP İlçe Başkanı \"GÖKMEN\"Kimseyi Toki’ye Mahkûm Ettirmeyiz!

Kızılcahamam Belediyesi tarafından ilçede yapılmak istenen kentsel dönüşüm ile ilhili MHP Kızılcahamam İlçe Başkanı Muzaffer GÖKMEN bir basın açıklaması yaptı.

MHP İlçe Başkanı Muzaffer GÖKMEN tarafından yapılan basın açıklaması şöyle "Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney'in ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERDİĞİ ve son aşamaya gelen Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde  beklenen imzaların atılmasının ardından arsa sahiplerinin mağdur edildiği bir tablo ortaya çıktı!

Milliyetçi hareket Partisi Kızılcahamam İlçe Başkanlığı olarak şunu belirtmek isteriz ki; biz hiçbir zaman kentsel dönüşüme karşı değiliz ama mağdur edilen vatandaşımızın sesine kulak verecek olursak KİMSEYİ DE TOKİ’ye MAHKÛM ETTİRMEYİZ!

 Bunun bir örneğini halkımızın da bilgisine sunmak isterim;

Kentsel dönüşüm bölgesinde bulunan 130 ada 889 parseldeki arsayı yüklenici bir firmaya metrekaresi 1500 TL’den Belediye satışını yaparken aynı parselde başka bir vatandaşın arsasını 500 TL’den satın almak istemektedir. Bu nasıl bir vicdan nasıl bir hukuk anlayışıdır? İnsanların aklıyla dalga mı geçilmektedir?

Ankara’mızın çeşitli ilçelerinde kentsel dönüşümün olumlu örnekleri vardır. Örneğin; Şentepe bölgesinde kentsel dönüşüm kararı alınmış arsa sahipleri mağdur edilmeden arsa sahipleri kendileri yüklenici firmalarla anlaşarak işi yapanında arsa sahibinin de kazandığı güzel bir örnek ortaya koymuşlardır.

Bu güzel tabloların oluştuğu örnekler varken birileri sanki babasının mirası gibi başkalarının arsalarını TOKİ’nin yapacağı projeye mecbur bırakmaya çalışmaktadır. Madem böyle bir proje var gelin bizde destek verelim ve insanların ellerinde ki arsaları değerinde ve baskı yapmadan karşılıklı anlaşmayla uzlaşmaya varalım.

Muzaffer GÖKMEN

MHP Kızılcahamam İlçe Başkanı