Kurbanlıklar Pazara İndi Alıcılarını Bekliyor

Kurban bayramına kısa bir süre kala Kızılcahamam'da kurbanlıklar canlı hayvan pazarında yerlerini almaya başladı. Kızılcahamamlı besiciler Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını küçük sanayi sitesindeki hayvan pazarına getirerek alıcılarını beklediler. Kızılcahamam Belediyesi tarafından,Küçük sanayi sitesinde kurulan canlı hayvan pazarında geçtiğimiz hafta  itibariyle  kurbanlıklar satışa sunuldu.

Kızılcahamam Eğerli Kuzören, Eğerli Alören, Eğerli Başköy, Semer, Ortaköy, Çankırı kayren, Hıdırlar, Yıldırım Hacılar, ve Çerkeş'ten gelen küçük ve büyükbaş Kurbanlılar pazarda alıcılarını bekliyor.Bu sene  fiyatların geçtiğimiz yıla göre fiyatların biraz arttığı gözlemlenirken Kızılcahamam canlı hayvan pazarında yerini alan, büyükbaş kurbanlıkların 6 bin ile 14 bin arasında değişiyor. Küçük baş ise kurbanlıklar ise 800 TL ile 1400 TL arasında alıcılarını bekliyor.

Kurban pazarına hayvan getiren üreticiler pazarda beklenen hareketliliğin henüz başlamadığını ifade ederek, henüz satışlar istediğimiz düzeyde değil, köyde pazardan daha çok kurbanlık sattık.Burada da nasibimizi bekliyoruz önümüzdeki günlerde vatandaşın pazara daha fazla ilgi göstereceğini umut ettiklerini ifade ettiler.