YADO Nisan ayında Kışı yaşadı,on santim karda yürüdü

Kızılcahamam Yabanabad doğa dostları derneği ve Kızılcahamam Haber her ay düzenlediği doğa yürüyüşünü bu hafta Çamlıdere Avdan bölgesinde gerçekleştirdi.

Sabah sağanak yağışta başlayan yürüyüş günün şilerleyen saatlerinde kar ve tipiye çevirdi. 10 yılı aşkın bir zamandır sürekli yürüyen ekip ilk kez böyle bir durumla karşılaştı. 10 cm'yi bulan kar ve tipi altında yürüyen ekip lideri Bayram Arslanoğlu "on yıldır yürüyoruz  sabah sağanak yağış vardı, yağmurun şiddetli olması dolayısı ile yürüyüşü  bir sonraki haftaya ertelemeyi düşünmüştük, arkadaşlar yağmur altında yürüyelim diye yola çıktık, burada kar ve tipi ile karşılaştık, Nisan ayında ilk kez böyle bir manzara bize sürpriz yaptı. Doğa mükemmel baharı karşılarken kışı 20 km'lik güzergahımız boyunca yaşadık arkadaşlarla Nisan yağmurundan çıkıp, Nisan kar ile buluşmak bizim için güzel bir deneyim oldu" dedi.

YADO üyeleri her ay düzenli olarak yaptıkları doğa yürüyüşünde bu hafta, Avdan köyünden zirveye tırmanarak buradan Çamlıdere Çamkoru Tabiat Parkı üzerinden yürüyüşlerini tamamladı.

 

Kızılcahamam Meşhur Mehmet AKÇAY Sucukları 

 

Kızılcahamam Meşhur Mehmet AKÇAY Sucukları 

Kızılcahamam Meşhur Mehmet AKÇAY Sucukları