Semer Köyü Yağmur ve Şükür Duasına Binlerce Köylü Katıldı

Kızılcahamam'ın Çankırı sınırında bulunan ilçeye 50 km mesafedeki en kalabalık köylerinden Semer köyünde bayramın üçüncü günü her yıl geleneksel olarak yaptıkları Yağmur ve Şükür duasına binlerce köylü katılarak birlikte bir gün geçirmenin, uzun süre göremedikleri yakınlarını görmenin huzur ve mutluluğunu yaşadılar.

Semer köyünün hemen üst kısmında bulunan Goymat mevkinde bulunan yeşil ve ormanla çevrili alana toplandılar. Burada köy muhtarlığı, İstanbul ve Ankara derneklerinin ortaklaşa düzenledikleri bu geleneksel "Yağmur ve Şükür" duasına binlerce insan katıldı.

Kızılcahamam'ın köyleri arasında her yıl birçok etkinlik yapılıyor, 104 köyü bulunan ilçede yapılan köy etkinlikleri içerisinde şüphesiz en kalabalık olanı.Gelen bütün köylüler ve misafirlere kavurma pilavın ikram edildiği "Yağmur ve Şükür" duası etkinliğinde öğle namazında birlikte dua ediliyor. 

Etkinliğin en güzel yanlarından bir taneside gürültünün olmayışı, burada çıkan tek ses her ağacın gölgesinde toplanan köylülerin birbirleri ile hasret gidermeleri