Çanakkale Zaferinin 101.Yılı Değişik Etkinliklerle Kutlandı

Kızılcahamam Müftülüğünce Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü ilçede yapılan değişik etkinliklerle kutlandı. BU sene Kızılcahamam Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlikler sabah namazı ile başladı. Aşağı merkez camiinde sabah namazına müteakip şehitlerimiz için dua edildi. Kuranı Kerim okundu. Daha sonra camiye gelen cemate cami içerisinde yağlı buğday çorbası ikram edildi

Programa İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, İlçe Müftüsü Sinan Kazancı, Siyasi Parti Temsilcileri, Din görevlileri ve çok sayıda Bay Bayan vatandaş katıldı.

Çanakkale zaferinin 101.yılı kutlamaları daha sonra Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtını çelenk konulması ile devam etti. BUradaki organizayonu üstlenen Jandarma komutanlığında görevli  Jandarma Başçavuş Ömer Aydın günün önemini konu alan birkonuşma yaptı. Buradaki törenin ardından şehitler anıtında şehitlerimize dua edildi.

Gün boyu yoğun şekilde devam etkinlikler Kızılcahamam Belediyesi Toplantı ve Nikah salonunda Perihan Erdoğan İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan programa geçildi Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma ve okunan şiirlerin ardından Perihan Erdoğan Ortaokulu öğrencileri tarafından Çanakkale Oratoryosu ve Çanakkale Savaşını anlatan tiyatro gösterisi sahnelendi.
Programda Kızılcahamam Kaymakamlığının hazırlamış olduğu ‘’Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz’’ videosunun ardından İlçe Müftüsü Sinan KAZANCI şehitlerimiz için dua etti.

Programlar bununla bitmedi Kızılcahamam İmam Hatip Ortaokuluda hazırlamış olduğu Çanakkale programını okul konferans salonunda gerçekleştirdi. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan program büyük beğeni ile izlendi