Kızılcahamam\'ın yanı başında yeni rakipler geliyor

Türkiye'nin Termal Cenneti Ankara'nın akciğeri Kızılcahamama yeni bir rakip geliyor.

Kazan'ın Ankara girişine "Termal Kent Kazan" yazılı Totem  dikildi. Termal Otel, Kaplıca gibi turizm mekanlarını gösteren, ok işaretleri  ve yönlendirme levhaları ile tamamlanmıştır.İlçemize komşu Kazan ilçesinin Turizm alanında iddialı çalışmaları hızla sürüyor.

Termal Konusunda üç günlük geçmişi olmayan bir ilçenin 40 yıllık termal kent gibi bir izlenim bırakmaya çalışması ve bu alanda ciddi çalışmalar yapması Kızılcahamam'ın yanı başında yeni rakip geliyor söylentilerine neden oluyor.

Kızılcahamam Türkiye ve Ankara'nın termal cenneti olduğu bir dönemde Kazan köyü olarak baktığımız, şimdi nüfusu Elli bini aşarak Kızılcahamamı ikiye katlayan bir koca sanayi şehri haline gelen Kazan hızla ilerlemeye devam ederken, ilçemizin büyük turizm tesislerinden Akasya Termal İflas, Anadolu Termal sorunlu ve Kapalı, Abı Hayat ve Şifa Hayat otellerinin kapalı olması Turizm sektöründe nereye gittiğimizi sorgulamamız, Turizm işletmelerinin neden iflas ve kapanma noktasına geldiklerinin araştırılması bu işletmelerin neden bu duruma düştüğü noktasında Kızılcahamam'ın Turizm geleceği açısından çok önem taşıdığına inanıyoruz.

Kızılcahamam'ın yanı başında ortaya çıkan Kazan, Beypazarı, Çamlıdere, Ayaş ve benzeri ilçeler  rakiplerimiz olarak önemsenmeli ve Turizm alanında meydana gelen eksikliklerimiz ve sorunlarımız çözümlenerek geleceğe daha emin adımlarla gidilmesi sağlanmalı,ilçemizin popülaritesini kaybetmemeli yoksa  yarın çok geç olabilir.