Kızılcahamam’da Mamuşa rüzgarı esti.

Kosova’da bulunan bir Osmanlı şehri, ismini Osmanlı Padişahı II Mahmut’un isminden Mahmut Paşa isminden almış, Kosova’nın güneyinde bir ksaba ve belediye merkezi. Prizren Belediyesinden ayrılarak oluşturulan yeni bir belediye, nüfusu 5,500 civarında, içerisinde yaşayanların tamamı Türk,  belediye başkanı Arif Bütüç

Keçiören Belediyesi ile kardeş şehir olan Mamuşa, Ramazan etkinlikleri kapsamında Ankara’da folklor gösterileri yaptı. İlçemiz esnaflarından Kızılcahamam Çam Kolanlarının sahibi Salih Ünlü’nün girişimleri ile ilçemize gelen ve kaplıca yanında yapılan Ramazan şenliğine katılan Mamuşa Belediyesi Aşık Ferki Türk Kültür Derneği Folklor ekibi, muhteşem gösterilerini sundu Folklor ekibi gösterilerinde Rumeli, Silifke, Burdur ve Karadeniz yörelerine özgü oyunlarını sunarak büyük alkış aldı. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve folklor ekibi yaptığı gösterilerle Kızılcahamamlıları kendilerine hayran bıraktı. Kalabalık halk tarafından büyük ilgi ile izlenen folklor gösterileri halkın beğenisini kazandı.

Etkinlik öncesinde ilçemiz esnaflarından Salih Ünlü ile birlikte Kızılcahamam’ı dolaşan, esnafları ziyaret eden belediye başkanı Arif Bütüç, Kızılcahamamhabere yaptığı açıklamada “ biz kıblesi bir, dili bir, dini bir, aynı dine inanan aynı kibleye yönelen aynı dili konuşan bir milletiz. Türkiye bizim ana vatanımız Kızılcahamamada memleketimiz olarak bakıyoruz ve buradaki dosalarımızla hasret gideriyoruz” dedi.