Cumhuriyetin Küçük izcileri doğa dostu ile yürüdü.

İZCİLER DOĞA DOSTU İLE

Cumhuriyet İlkokulu Küçük izci ünitesi hafta sonunu Soğuksu Milli Parkında geçirdiler. İzci Lideri Mehmet GÜRSOY öğretmenleri refakatinde doğayla iç içe bir gün yaşayan minikler gün boyu gönüllerince eğlenirken, aynı zamanda öğrenen izcilere liderleri hoş bir sürpriz yaparak, doğa dostu Mahmut TUZGÖL ile tanıştırdı.

Daha öncede Okul Müdürü Ertuğrul İPEK ve Müdür Yardımcısı Hacı ÜNAL'ın davetiyle okulu ziyaret eden ve gezi için sözleşen Mahmut TUZGÖL gerçek bir doğa dostudur. 64 yaşında olmasına rağmen yaz kış doğayla iç içe olan, bazen fidan ama çoğunlukla meyve çekirdeği dikerek pek çok ağaç yetiştirerek ormanın canlılığına katkı sağlayan, ormandaki çam ağaçları üzerine çıra için bu ağaçlara zarar vermeyin diye uyarı notları yazarak doğanın tahrip edilmemesi için uğraşan bu  güzel insan izcilere neler yaptıklarını anlatarak rehber ve önder oldu. 

 İzciler Mahmut Amcalarının yaptıklarından çok etkilenmişlerdi. Onu rehber edinerek can kulağı ile dinleyip izlediler.  Hayvanlar, bitkiler ve doğa ile ilgili sorular sorarak aydınlandılar.  Tamamen yaya olarak yapılan 6 saatlik bir proğramın ardından parklarda eğlene eğlene evlerine dönen küçük izciler ne kadar yorulduklarının farkına bile varamadılar.

Mayıs ayında tekrar Mahmut Amcalarıyla birlikte olmak için sözleşen izciler şimdi sabırsızlıkla o günü beklemeye başladılar.