Hijyen Eğitimi Almayan işletmelere ceza yolda

 

Güzellik, pazarlama, yiyecek hizmetleri, su temini ve gıda alanında çalışan işletmelere “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği" gereği, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi kurslarına katılma zorunluluğu getirildi.

Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ilçede faaliyet gösteren güzellik, pazarlama, yiyecek hizmetleri, su temini ve gıda alanında çalışan işletmelerin 5 Temmuz’a kadar Halk Eğitim Merkezi’ne gelerek kurslara katılmaları konusunda uyardı.

Kurs hakkında bilgiler veren yetkililer, “İşletmeler Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi kurslarına katılma zorunluluğu getirildi. 8 saat sürecek bu eğitimi ilgili işletmelerimiz yapılacak kurslara katılarak belge almak zorundadır. Belgesi olmayan kişileri çalıştıran iş yerlerine 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesine göre idari para cezası uygulanacaktır. Bu nedenle ilgili işyerlerinin müdürlüğümüze uğrayarak çalışanlarının kurstan geçmelerini sağlamaları gerekmektedir” dedi.

EĞİTİME TABİ İŞ ALANLARI     a) Gıda üretim ve perakende iş yerleri.    b) İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri.    c) Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.    ç) Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler.    d) Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kollarında çalışanlar bu eğitimi 05/07/2014 tarihine kadar alması gereklidir.