Orköy Kızılcahamam Köylüsünü Unutmadı

Kızılcahamam Orman İşletme Müdürlüğü 2013 yılı Orköy Yatırım Programı dâhilinde Kızılcahamam Köylerine 1,5 milyon TL değerinde kaynak aktardı.

Kızılcahamam Orman İşletme Müdürlüğü 41 adet Arı Kredisinde toplam 410 kovan arı, 35 adet Güneş Enerjisi Kredisi, 5 adet Mantolama Kredisi, 3 adet Katı Yakıt Kalorifer Sistemi Kredisi, 15 adet Manda Yetiştiriciliği Kredisi 45 adet manda üreticilere verildi.

Kızılcahamam Orman İşletme Müdürü Sait SAĞLAM, “Orköy Kredisi ile Kızılcahamam Köylerini desteklemeye devam edeceklerini dile getirerek, Kızılcahamam ekonomisine bir yılda toplam  1 – 1,5 Milyon TL  Kaynak oluşturulduğunu” söyledi. Sait Sağlam Kızılcahamam halkı ile Orman İşletme Müdürlüğünün el ele vererek halkın desteklenmesine devam önümüzdeki yıllarda da devam edeceklerini dile getirdi.

 

 

Orman köyündeki bir ailenin yıllık odun tüketimi 35 ster olup, bunun 8 steri banyo, çamaşır ve bulaşık suyu ısıtmada kullanılmaktadır. Bu tüketimi önlemek için Güneş Enerjisi ile Su Isıtma Sistemi kredisi verilmektedir.

   

ARICILIK KREDİSİ

SÜT İNEĞİ

KOYUN