Zindan Doğa Yürüyüşü

Zindan Ormanları Doğa Yürüyüşü.

Kızılcahamam Haberin organize ettiği ve her ay düzenlenen doğa yürüyüşünde bu ay güzergahımız ZİNDAN bölgesi idi.

Bayram Arslanoğlu, Mehmet Gürsoy, Osman Gökalp, Eyüp Odabaşı, Selçuk hoca ve Mustafa Özdemir’in katıldığı Ekim ayı doğa yürüyüşünde sabah her zaman olduğu gibi 08.00 de Lale pastanesinde buluştuk.Bu ayki yürüyüşe bazı arkadaşlarımız işleri dolayısı ile katılamadı.Ekibimizin renkli siması ve değişmez üyesi Anadolu Lisesi Müdürü Zekai Tekin Hocamız geçirdiği bir rahatsızlık dolayısı ile katılamadı. Her geçen gün durumunun iyiye gittiği ve biran önce aramıza katılmasını beklediğimiz sevgili hocamıza acil şifalar diliyoruz.

Kahvaltının ardından ilçemiz Eğerli Kuzören Köyü orman yolunu takip ederek Başköy Kalesi çetintaş mevkiine geldik. Burada araçlarımızı park edip çantalarımızı aldıktan sonra yola çıktık.Orman içerisinde bulunan yolları takip ederek Yıldırım köylerininolduğu tahmin ettiğimiz ama ismini öğrenemediğimiz iki yayla çıktı karşımıza burada öğle yemeğini yedikten sonra yayla yolunu takip ederek yürüyüşü sopnlandırdık.Yolumuz üzerinde bulduğumuz kuşburnulardan tatma imkanı bulduk gerçekten harika bir tadı vardı.

Bölgeye yılın ilk karı yağmış ve havanın öok güzel olmasına rağmen erimememiş, gerçekten orman ve bitki örtüsü bakımından zengin bir bölge, baharda yapılan yürüyüşlerde doyumsuz manzara fotoğrafları çekilebilir