KOSGEB den yeni girişimciye 30 bin TL destek.

 

Ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimciliği gençlere bir kariyer fırsatı olarak sunmak amacıyla KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Destek kursuna Kızılcahamam’lılardan yoğun ilgi önemli değişiklikler yapıldı. 

KOSGEB tarafından Halk Eğitim merkezinde verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan girişimcilerin, iş kurma sürecinde hangi hedefler için neleri nasıl ve ne zaman yapacağını belirlemesi amacıyla başarılı iş planı hazırlamaları için toplam 70 saat eğitim veriliyor.

Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Kızılcahamam Demirciler, Marangozlar ve Oto sanatkarları odası başkanı Ahmet Özkan, Küçük sanayi sitesi başkanı Ahmet İset ile Halk Eğitim Müdürü Mustafa Özgören KOSGEP tarafından verilen kursa katılarak kurs ile ilgili bilgi aldı.

YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ 30.000 TL 

Kurs sonrasında belgesini aldıktan sonra projesi onaylanan kursiyerlerden kendi işyerini kurmak isteyenlere bir nevi başlangıç sermayesi desteği olan Yeni Girişimci Desteği 30.000 TL geri ödemesiz kredi verilecek. KOSGEB İcra Komitesi’nde alınan girişimcilerin kuracakları işletme için, işletme kuruluş giderleri desteği 3.000 TL, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 15.000 TL, İşletme Giderleri Desteği 12.000 TL olmak üzere toplam 30.000 TL olarak uygulanacak. Böylece, Yeni Girişimci Desteği’nin 30.000 TL’si geri ödemesiz, 70.000 TL’si de geri ödemeli olmak üzere toplam 100.000 TL’ye çıkarılmıştır