Doğalgaz boruları gelmeye başladı.

Kızılcahamam’da Doğalgaz çalışmalarında artık başlama zamanı geldi. Şubat ayının ilk haftasında ilçede çalışma başlayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat doğrultusunda hayalden gerçeğe dönüşen doğalgaz Çerkeş’ten dağları aşıp Kızılcahamam’a getirilmiş Asya’nı arkasında şehir içi dağıtımının yapılacağı günü bekliyordu. Geçtiğimiz aylarda yapılan şehir içi dağıtım ihalesinin sonuçlanmasının ardından ihaleyi kazanan Koçoğlu A.Ş. İlçede doğalgaz dağıtım işini yürütecek Kızılcahamam Doğalgaz A.Ş.yi kurmuş kanuni bir zorunluluk olarak ta Kızılcahamam Belediyesi’ni  % 10 ortak almıştı.

25 Ocak’ta ilk kazmanın vurulacağı ve doğalgaz çalışmalarının başlayacağı duyurulmuştu. Koçoğlu A.Ş. Doğalgaz çalışmalarında kullanılacak olan boruları getirmeye başladı. 90 bin metreye yakın döşenecek olan borular Kızılcahamam sanayi sitesinde bulunan depolara getirilmeye başladı. Şubat ayını ilk haftasında doğalgaz ile ilgili ilk kazmanın vurulacağı ve Doğalgaz borularının döşenmesine başlanacağı belirtildi.

2013 yılı içerisinde doğalgazın abonelere ulaşması için çalışma yılı olacak, önümüzdeki kış doğalgazla ısınmak isteyen vatanlaşalar çalışmayı yakından takip ediyor.