Cumhuriyetin 89.yılı boş tribünlerle kutlandı.

Bu sene çifte bayram yaşadık. Kurban Bayramı ile aynı zamana denk gelen Cumhuriyet bayramı ilçe stadyumunda kutlandı.

Sabah Atatürk anıtına İlçe Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal ve Jandarma Komutanı Mustafa Hazırbulan tarafından çelenk konulması ile başlayan Cumhuriyetin Kuruluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları ilçede eğitim veren bütün okullardan gelen öğrencilerin katılımı ile kutlandı.

Vatandaşın ilgi göstermediği, kutlamalarda 200-300 izleyici ile protokol vardı.Kızılcahamamspor maçına olan ilgi kadar bile Cumhuriyet Bayramına ilginin olmayışı hem düşündürdü hemde üzdü. Tabi bayramlarında içi boşaltıldı Cumhuriyet bayramının daha görkemli ve içeriği dolu olması gerektiği kanısındayız, zira iki okulun halk oyunları ve iki küçük öğrencinin şiir okumasına seyirciden ilgi beklemenin de doğru olmadığı kanısındayız.

Birde merak ettiğimiz diğer bir konu ise Cumhuriyet bayramını daha çok gençlerin, Lise düzeyinde öğrencilerin kutlaması,  etkinliklerde onların ağırlığının daha fazla olmasını beklerken ilkokul öğrencilerinin ağırlıkta olduğu bir bayram izledik. Umuyoruz 90. yılında daha görkemli ve istekli kutlarız.

Kutlamlar İlçe kaymakamı Mustafa Çit'in öğrencileri selamlanması ardından ise elamlama konuşması başladı.

Daha sonra bir kaç öğrenci tarafından şiirler okundu Kızılcahamam Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri düzenlendi, daha sonra daha önce yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, ilçe kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Jandarma Komutanı Mustafa Hazırbulan Kızılcahamma Emniyet Müdürü Atilla Koç ile ilçede görev yapan mülki amirler katıldı.

 

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ