Halk Eğitim Merkezi Osmanlıca kursu açıyor

 

Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi açtığı birçok kurs ile yüzlerce kişiyi meslek sahibi yapmaya devam ediyor. Değişik branşlarda açtığı kurslarla kursiyerleri eğiten Halk Eğitim merkezi 26 Ekim 2011 tarihinde ilk defa açılan Osmanlıca Kursu  30 Mart 2012 tarihinde sona erdi. Kurs hocalığını emekli Öğretmen Davut CEYLAN yaptı. İl dışına gitmesi dolayısı ile bırakmak zorunda kaldığı Osmanlıca kurs hocalığını İlçemiz Perihan Erdoğan İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Gazi YILDIRIM  devam ettirdi. Kursa devam eden on kadar kursiyer sertifika almaya hak kazandılar. 

Kızılcahamamhaber olarak görüşlerine başvurduğumuz kurs hocası Hüseyin Gazi YILDIRIM, “Osmanlıca kursuna katılmak isteyip de haberi olmadığından kursa katılamamış pek çok hem şehrimizin var olduğunu belirterek, en az on iki (12) kursiyerin Halk Eğitim Merkezine müracaat etmesi halinde Nisan ayı ortalarından itibaren talebe göre Osmanlıca – 1, ya da Osmanlıca – 2 kursunun açılabileceğini sözlerine ekledi.

Halk Eğitim Merkezi yetkililerinden aldığımız bilgiye göre  müracaatların devam ettiği Osmanlıca - 2 kursu için sekiz (8) kursiyerin başvuru yaptığını, bu sayının on iki (12) olması