Ankara Fuarlarda kendini tanıtıyor

 

Ankara’nın uluslararası fuarlarda tanıtım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Başkent Ankara; EMITT ve Berlin ITB’nin ardından Moskova Uluslararası Turizm Fuarı MITT’te de dünya turizminin podyumunda yerini aldı.

19. Moskova Uluslararası Turizm Fuarı'na katılan Ankara standı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ankara, fuarda; Ankara Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Ticaret Odası ve Ankara İl Özel İdaresi ile temsil ediliyor. Fuarın ilk gününde Ankara standını, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Müsteşar Özgür Özaslan, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı ile çeşitli illerin valileri, kalkınma ajansı genel sekreterleri ziyaret etti.

Fuarda Ankara'yı temsil eden kurumlardan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı; Turizm gelirlerini artırmanın ülkemiz ve Başkentimiz için öneminden söz ederek “Ankara Kalkınma Ajansı olarak yaptığımız çalışmalarda kentimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasını gerçekleştirmek için turizm başlığına özel önem vermemiz gerektiğini gördük. Yönetim Kurulu Başkanımız ve Sayın Valimiz Alâaddin Yüksel'in her platformda dile getirdiği şekilde, şimdi bize düşen bu konuda çaba sarf etmektir. Uluslararası turizm fuarlarında etkin bir şekilde yer almak bu çalışmalardan biridir. EMITT, Berlin ITB'nin ardından Moskova'da da Ankara'yı tanıtmayı, uluslararası tur operatörlerinin dikkatini çekmeyi istiyoruz. Bu yönlü çalışmalarımız devam edecek."

Fuarda, Ankara Kalkınma Ajansının, Rusça olarak hazırladığı Ankara tanıtım materyalleri dağıtılırken, 8 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Ankara Alışveriş Festivali" hakkında katılımcılara bilgi verildi.

24 Mart'a kadar sürecek Dünyanın en büyük tanıtım fuarlarından biri olan Moskova Uluslararası Turizm Fuarı, turistlerin yanı sıra önemli tur operatörlerinin destinasyon araştırması yaptıkları ve turizm profesyonellerinin bir araya geldiği bir platform özelliği taşıyor.