Acemi hırsızlar ilk işinde yakayı ele verdi

 

Ankara Batıkent’ten çaldıkları otomobil ile Kızılcahamam’a gelip hamam’a giren ve çarşıda gezerken polisin şüphelenmesi sonucu yaşanan kovalamaca iki kafadar yakalanarak adalete teslim edildi.

Kızılcahamamhaberin edindiği bilgiye göre olay öneki gün meydana geldi. Ankara Batıkent’te park halinde bulunan 34 UU 4280 plakalı otomobilin arka kelebek camını kıran ve torpido gözündeki anahtarla aracı çalıştırıp çalan iki kafadar Kızılcahamam emniyetinin dikkati sayesinde ilk işlerinde yakayı ele verdi.

Hırsızlık zanlılarının iki aracı daha çalmak için uğraştıkları fakat başarılı olamadıkları belirtildi. Daha önceden sabıkası olmayan M.U.A (24), ile H.A.(20) aynı bölgede bulunan başka bir aracın kelebek camını kırarak kapılarını açtılar, torpido gözünde aracın yedek anahtarını bulan zanlılar, deposunun da dolu olduğunu görünce,  Ankara’da bir süre dolaştı daha sonra köye gelerek burada araçlarında bulunan tüfekle av yaptıkları belirlendi,ardından Kızılcahamam’a  gelen iki kafadar kaplıcaya girdi,kaplıca sonrası çarşıda dolaşmaya başlayan aracın kırık kelebek camından şüphelenen polis, plakayı sorgulayarak aracın çalıntı olduğunu tespit etti.

Polisin dur ihtarına uymayarak kaçan araç Özdemir market önünde bulunan ışıklarda durdurularak gözaltına alındı.Zanlılar verdikleri ifadelerinde ilk kez hırsızlık yaptıklarını belirten zanlılar sorgularının ardından Ankara’ya Hırsızlık Büro Amirliği Ekiplerine teslim edildi.