Kızılcahamam kan bağışında sınıfta kaldı

Türk Kızılayı Ankara kan bağışı merkezi hastaların ihtiyacı olan kan ve kan ürününü temin edebilmek amacı ile Kızılcahamam’da kan bağışı etkinliği düzenledi.Kan bağışı toplamak için Kızılcahamam hükümet konağı önüne park eden Kızılay Tır'ı na Kızılcahamamlılar kan bağışında bulundu.

Kaymakamlık karşısında bulunan Atatürk anıtında düzenlenen kan bağışı kampanyasına 16 bin nüfuslu ilçemizde kan bağışı kampanyasına vatandaşın ilgisi istenilen düzeyde olmadı.Belediyeden anonsala duyuru yapılmasına, internetten haber verilmesine rağmen Kızılaya herzaman kan veren kişiler dışında az sayıda insanın olması böyle önemli bir olaya karşı duyarsız kalmamız herkesi üzdü.

Kan vermenin sağlık açısından da çok önemli olduğu dile getirilen böyle bir olaya ilçemizden  70 kişi katıldı.Sabah saat 10.00 da başlayan ve akşam saat 18.00 kadar devam eden kan bağışı etkinliği kapsamında 17.bin nüfuslu ilçemizden neyazıkki 70 ünite kan toplandı.

Kızılcahamam’a her üç ayda bir gelen Kızılay kan bağışı ekiplerine birdahaki bağışta daha çok kan bağışı bulunulmasını temenni ediyoruz.