Kızılcahamam İstanbul seferleri başladı

Kızılcahamam Belediyesi ve Metro turizmin yaptığı protokol ile Kızılcahamam İstanbul otobüs seferleri başladı.

Kızılcahamam’dan İstanbul’a yapılacak ilk sefer için ilçe terminalinde tören düzenlendi. Törene Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce, Meclis Üyeleri ve Metro Turizm yetkilileri ile terminal çalışanları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Coşkun Ünal  “Bir zamanlar ilçemiz esnafları toptan alışverişlerini yapabilmek için İstanbul’a seyahat ederlerdi. Ancak eski adıyla E-5 karayolu şimdiki adıyla ilçemizden geçen D-750 karayolundan otobüs seferlerinin güzergâh olarak kaldırılıp otobana alınmasıyla birlikte bu durum ortadan kalkmış esnafımız mağdur olmuştur. Artık ilçemizden bir esnafımız veya vatandaşımız İstanbul’a gitmek isterse Ankara’ya otogara veya Çeltikçi otoban gişelerine gitmeden daha ekonomik olarak, İstanbul’a gidebilecek ve akşama hiçbir zorluk çekmeden Kızılcahamam’a dönebilecek 1960’lı yıllarda aya ilk ayak basan Amerikalı Astronot Armstrong benim için küçük bir adım ama insanlık için büyük bir adım demişti. Metro büyük bir otobüs firması Ülkemizin her tarafına otobüs seferi düzenlemekte, Metro için normal bir sefer olabilir ama İlçemiz için çok önemli bir sefer. Hayırlı Olsun” dedi. 

Kızılcahamam’da D-750 karayolunu takip ederek Gerede, Bolu, Düzce üzerinden İstanbul’a gidecek ilk otobüs törenin ardından seferine başladı.Metro Turizm Kızılcahamam'daki yazıhanesinde Türkiyenin her tarafına bilet satışları ile Uçak bileti satışıda yapıyor.