Belediye meclisinden akıllı ziyaret

Akıllı sayaç kullanımı ve bununla ilgili tüm işlemlerin bilgisayar ortamında takibi konusunda uygulamaya geçmek için geçtiğimiz ay meclis toplantısında karar alan Kızılcahamam Belediyesi meclisi imar komisyonu üyeleri Feridun Ünsal, İlyas Yılmaz ve Nevzat Uyar’ı akıllı su sayaçlarını incelemek üzere Gerede Belediyesine gönderdi.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygı’yı makamında ziyaret eden meclis üyeleri daha sonra belediye görevlilerinden akıllı su sayaçları konusunda bilgi aldı. Gerede Belediye’sinin 8 bin konut abonesi bulunuyor, 2500 abonenin kartlı sisteme geçtiği ilçede geçişler devam ediyor.Kullanıldığında Belediye’ye birçok kolaylık sağlayacak olan akıllı sayaçların araştırması devam edecek. Akıllı su sayaçları takıldığında aboneler suyu peşin alacaklar ve aldıkları kadar su kullanacak, sistem su bittiğinde iki tona kadar avans su veriyor ve ilk dolumda avans verdiği suyun da tahsili yapıyor. Sistemle abonelerin takibi da yapılabilecek öncelikli olarak iş yerlerinde uygulamaya başlayacak olan akıllı su sayacı sistemi daha sonra konutlarda uygulanmaya başlanacak.

Sistemi araştıran Belediye İmar Komisyonu üyesi encümenlerimizin bir yerle sınırlı kalmadan birkaç yeri ve ayrı sistemi araştırma yaparak, kullanılan ve alınacak cihazları uygulanan programları çok iyi tahlil etmeleri gerekiyor.