KKTC ye 40 kişilik bir grup daha gitti.

Kızılcahamam Belediyesi ile KKTC Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Kültür anlaşması gereği planlanan karşılıklı kültürel etkinlikler çerçevesinde Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Halk oyunları ekibi ve görevlilerden oluşan 40 kişilik bir gurup Kıbrıs’a gitti.17–22 tarihleri arasında devam edecek geziye 28 öğrenci, 4 öğretmen ve 8 görevli katılıyor.

 

Girne gençlik kampında kalacak öğrenciler buradan KKTC bulunan tarihi ve doğal güzelliklerini görme ve tanıma imkânı bulacaklar.19 Mayıs etkinliklerine de katılacak olan ekip 22 Mayıs 2010 Cumartesi günü Kızılcahamam’a dönecek.

 

Öğrencileri uğurlamak için gelen Belediye Başkanı Coşkun Ünal yavru vatan ile Kızılcahamam arasında atılan bu dostluk köprüsünün sağlamlaşarak devam edeceğini dile getirdi. Belediye başkanı KKTC Milli Eğitim Bakanlığı arasından yapılan kültür anlaşması çerçevesinde Kızılcahamam’dan yavru vatana 300 öğrencimiz  yavru vatanı tanıma imkânı bulacak şimdiye kadar 160 öğrencimiz bu kapsamda yavru vatana gönderdik bundan sonrada devam edecek dedi.