Belediye 30 öğrenciyi kıbrısa yolladı../..Foto Galeri

Kızılcahamam Belediyesi 2009–2010 eğitim ve öğretim yılı sonunda üniversiteyi kazanan 30 başarılı öğrenciyi bir haftalık Kıbrıs tatiline gönderdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Spor bakanı Kemal Güzel’in misafiri olarak 30 öğrenci 3 öğretmen 2 belediye meclis üyesi ve 2 Belediye görevlisi olmak üzere toplam 37 kişiden oluşan kafile Belediye Başkanı Coşkun Ünal ve ailelerinde katılımı ile Kızılcahamam terminalinden önceki akşam uğurlandı.

Kızılcahamam Belediyesine ait otobüsle Mersin Taşocağına kadar gidecek olan kafile bugün saat 12.00 de buradan feribot ile 2 saat süren bir yolculuğun ardından Kuzey Kıbrıs’ın Güzelyurt şehrine geçecekler.

Kızılcahamam ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine bağlı Güzelyurt kasabası arasından Adem Özbekler döneminde başlayan kardeşlik ilişkileri Coşkun Ünal döneminde gelişerek devam ederken Kızılcahamam ile Kuzey Kıbrıs arasında Kıbrıs tanıtım günleri dolayısı ile yapılan etkinlikte Kuzey Kıbrıs Milli eğitim bakanı ile varılan mutabakat gereği her yıl Kıbrıs ve Kızılcahamam dan öğrenci ve sporcular iki tarafta belirli sürelerde kamp yapacaklar