Belediye 50 genci kıbrısa yolluyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti " Tanıtım Günleri " 13 - 15 Ağustos 2009 tarihleri arasında Kızılcahamam'da Saat 18.00'de ilk açılış günü Büyük Kaplıca Parkında düzenlenecek. 14 - 15 Ağustos tarihlerinde ise etkinlikler Soğuksu Milli Parkında yine Saat 18.00'de devam edecek.

Tanıtım gününe K.K.T.C Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal DÜRÜST ve beraberindeki bir heyet katılacak. 13 Ağustos Perşembe günü yapılacak açılış proğramında K.K.T.C' den gelen gurup kendi kültürlerini yansıtan yöresel yemek ve halk oyunlarını sergilerken, yaptıkları yemek ve tatlıları halka ücretsiz ikram edecekler.

14 - 15 Ağustos tarihlerinde ise Soğuksu Milli Parkında devam edecek proğramda, K.K.T.C halk dansları topluluğu isteyen gençlerimize kendi halk oyunlarının fiğürlerini öğretecek .

3 gün sürecek etkinlik, 15 Ağustos 2009 Cumartesi günü sona erecek

Belediye Başkanı Coşkun Ünal yavru vatandan ilçemize gelen konuklarımız olacak onları iki gün misafir edeceğiz iki gün boyunca 28 kişilik bir grup kendi kültürlerini bizlere tanıtacaklar yansıtacak dedi.Belediye başkanı Coşkun Ünal burada amacın kültürler arası kaynaşma olduğunu belireterek bizde yavru vatan Kıbrısa burada yapılan etkinliklere ilgi gösteren 50 gencimizi ücretsiz yolluyacağız geçlerimiz kıbrısta kamp yapıp onların kültür ve bölgeyi tanıma fırsatı bulacaklar diyerek Perşembe günü saat :18.00 de kaplıca parkındaki etkinliğe bütün kızılcahamamlıları ve misafirlerimizi davet ediyorum dedi.