Kaymakamın öldüğü kazada kayoncu tutuklandı

İlçenin Akdurak Mahallesi İmam Hatip Lisesi kavşağında dün Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan'ın kullandığı 41 N 1883 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Mecit K. yönetimindeki 34 AUM 15 plakalı kamyonetin çarpışması sonucu Kaymakam Sarıcan'ın öldüğü, 5 kişinin yaralandığı trafik kazasının ardından gözaltına alınan kamyonet sürücüsü Mecit K, polisteki işlemlerinin ardından Kandıra Adliyesine çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alınan Mecit K, ''bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına yol açmak'' suçundan tutuklanması istemiyle sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesince, ifadesinin ardından tutuklandı.

Kazada, ağır yaralanan Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan kaldırıldığı Kocaeli Üniversite Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hayatını kaybetmiş, diğer yaralılar, kızı Şule Sarıcan (15) ve kızının arkadaşı Aslı Koç (15) ile kamyonette bulunan Mehmet Albaş (51), Hakkı (47) ve Enes Aladağ (10) Kocaeli'ndeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Mehmet Albaş, Enes ve Hakkı Aladağ tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.