Bahceli:Evrenin açıklamaları yıkıcılık ve suçtur

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in açıklamalarına tepki göstererek, 'Bunun adı yıkıcılıktır ve suçtur' dedi.
     Bahçeli, partisinin Ankara 2. Bölge İstişare Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, 'çok yönlü ve boyutlu ihanet ortaklığının saldırılarıyla karşı karşıya bulunduğunu iddia ederek, bunun sonunda da 'yapay milletler'den oluşan ve yeni tanımı 'federal' olan farklı bir devlet kurulmak istendiğini savundu.
     'Bu ihanet fikrinin gerçek sahipleri olan İmralı canisi ve siyasi uzantılarına verilen destek her geçen gün artmakta, ihanet ve şer cephesi genişlemektedir' diyen Bahçeli, 'Bu cepheye takılanlar arasında, eski istihbaratçılar ve kamu görevlilerinin yanı sıra sanayici, sözde sanatçı ve aydınlar ile son olarak fikri pusulasını kaybettiği anlaşılan, Atatürk'ün Çankaya'sını da bir dönem meşgul etmiş eski bir ihtilal komutanın da yer aldığını' söyledi. Bahçeli, şunları kaydetti:
     'Hangi mihrakların sözcülüğüne soyunduğu anlaşılamayan bu zat, milli ve üniter Türkiye Cumhuriyeti'ne federalizm önermekle kalmamış, sözde eyalet sisteminin sayısını ve merkezlerini bile tespit edecek kadar ileri gitmiştir.
     Bunun adı yıkıcılıktır ve suçtur. Bu zırvalarla yıllardır terör destekli milleti parçalama projesi olan bölücülüğe, devleti de parçalanmaya götürmesi mukadder olan yıkıcılık refakat etmeye başlayacaktır.'
     Yaklaşan Nevruz ve sonrasında Türkiye'yi 'zor günlerin' beklediğini de vurgulayan Bahçeli, 'Bahar ayları ile birlikte mutat eylemlerin yeni formatlar ile uygulanacağı bölücülük ve ihanet sezonu açılmak üzeredir' diye konuştu.