Beklenen yağış nihayet geliyor

Yurdun batı kesimlerinin yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun batı kesimlerinin yarın öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiği belirtildi. Marmara, Ege ve Akdeniz'de yarın sağanak şeklinde başlayacak yağışların çarşamba günü yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sürmesi bekleniyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde perşembe günü, cuma günü ise yağışların Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda görüleceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, hava sıcaklığının yarın kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı belirtilirken, çarşamba günü iç ve batı bölgelerde yağışla birlikte azalacağı kaydedildi. Yağışların genellikle sağanak şeklinde görüleceği bildirilirken, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de etkili olacağı açıklandı.



anka