Ahmedi nejat rest çekerken taş atıı.

İran lideri Mahmud Ahmedinejad, nükleer programlarından vazgeçmeyeceklerini belirterek “Nükleer treninin freni ve geri vitesi yok” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Tahran’da yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer teknolojisini “Freni ve geri vitesi olmayan tek yönlü ray üzerinde hareket eden” bir trene benzetti.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, nükleer silahların artık bir etkisi olmadığını da belirterek, “Eğer nükleer silahın bir faydası olsaydı, ABD Irak’ta başarılı olurdu” diye konuştu.

Konuşmasında Batı dünyasını İran'a karşı komplo kurmakla suçlayan Ahmedinecad, başta domates olmak üzere birçok üründeki fiyat artışının da sorumlusunun nükleer programlarını durdurmaya çalışan Batı olduğunu iddia etti.

MANUÇEHR MUHAMMEDİ DE REST ÇEKTİ

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Manuçehr Muhammedi ise nükleer programlarından vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek, “Her türlü duruma, hatta savaşa bile hazırlıklıyız” dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin İran’a uranyum zenginleştirmeyi durdurması için tanıdığı süre 21 Şubat’ta dolmuştu.

Güvenlik konseyinin 5 daimi üyesi ve Almanya, yarın İngiltere’nin başkenti Londra’da biraraya gelerek bu ülkeye yönelik yaptırımları ağırlaştırmayı tartışacak