BBP'ye ikinci büyük katılım

Törende bir konuşma yapan Yazıcıoğlu, AK Parti, MHP, muhalalefet partileri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e yüklendi. Bugün gerçekleştirilen katılımla Büyük Birlik Partisi'nin bir kilometre taşı daha gitmiş olacağını söyleyen Yazıcıoğlu, partiye katılanların kendilerine güç ve moral verdiklerini, aldıkları bayrağı daha da ileriye taşamaya teşvik ettiklerini söyledi.

MHP'yi eleştiren Yazıcıoğlu, vatandaşların MHP'ye bayrağı milli politika ile hizmet etmesi için verdiğini, ancak MHP'nin bunu yapmadığını ifade etti. Türk milletinin 3 Kasım seçimlerinde değişim yapılsın diye bayrağı AK Parti'ye verdiği söyleyen Yazıcıoğlu, tek başına iktidara gelen AK Parti'nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında küresel güçlerle işbirliği yaptığını savundu.

Avurpa Briliği'nin Türkiye'nin milli birliğini bozmak için bir araç haline geldiğini söyleyen Yazıcıoğlu, "Onun için bu gidişe dur demek zorundayız. Bu bir bayrak yarışı. Büyük Birliğin iktidara gelme zamanı gelmiştir. Bu bir değişim, bir inşa olma hareketi. Türk-İslam medeniyetine dönüş hareketedir. BBP iktidara geldiği vakit AB süreci durdurulacaktır. Buna paralel olarak Gümrük Birliği askıya alınacak, Türkiyenin Avrupa'nın kapısında bekleme süreci sona erecek. Bu el pençe divan Türkün onurunu yerlerde süründüren durumu tarihin çöplüğüne atacağız" diye konuştu.

AB meselesinin onursuzluk haline geldiği belirten Yazıcıoğlu, hedeflerinin Türk birliğini gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. Yazıcıoğlu, AB yerine Türk dünyası ile işbirliği yapılabileceğini söyledi. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in enerji kaynaklarını yerel yönetimlerine verilmesi ile ilgili açıklamasına sert tepki gösteren Yazıcıoğlu, "Barajlar, rafineriler senin dedenin keçi sütü ile mi yapıldı? Herkes haddini bilecek.Türkiye üniter bir devlettir. Oraya yapılan yatırımın her kuruşu helal olsun. Osman Baydemir; ne sen ne de senin o arkanda duran, sana akıl veren küresel güçlerin orada bir kuruşluk emeği yoktur" dedi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili milliyetçilerin hedef alınmasını eleştiren Yazıcıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir gazeteci öldürüldü. Kutu içinden kutu çıkıyor. Bunun üzerinden milliyetçilik yargılanıyor. Tahrip edilen Türk Devleti, tahrip edilen Türk Devletinin gelceği. Size bu oyunu oynatmayacağız" diye konuştu.

Sık sık ' Başbakan Muhsin' sloganı ile sözleri kesilen Yazıcıoğlu, konuşmasının ardından partiye katılan Devlet Eski Bakanı Abdülhalik Çay, Başbakanlık eski Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu, SSK eski müfettişi Hasan Tiryakioğlu, hesap uzmanı Mustafa Sağıt, Konya eski Emniyet Müdürü Ahmet Turan Buluç ve Mutlu Akü'nün sahibi Yalçın Mutlu'ya rozetlerini taktı.

(İHA)