95 koyunuyla birlikde az daha donacaktı

Alınan bilgiye göre, Bozdağ beldesinde çobanlık yapan S.Ç'den (26) iki gündür haber alamayan ailesi, beldedeki jandarma karakoluna başvurdu. Jandarmaya bağlı 10 kişilik Özel Arama Kurtarma Timi'nin başlattığı çalışmalarda, Bozdağ'ın Sivri, Gündalan, Çavdar ve Kemer yaylalarındaki dağ evleri 2 gün süreyle kontrolden geçirildi.

Bozdağ Kayak Merkezi'nin Güney yamacındaki Tozluk Yaylası'nda bir dağ evinde bulunan çobanın, koyunlarıyla birlikte bu eve sığındığı ve hayvanlara sarılmış halde yarı baygın olduğu bildirildi. Koyunlarıyla birlikte kurtarılarak, Bozdağ Kayak Merkezi revirinde ilk müdahalesi yapılan S.Ç'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Çoban S.Ç'nin ilk ifadesinde, önceki gün sabaha karşı Bozdağ Gündalan Yaylası'ndan, kayak merkezi yakınlarına geldiğinde tipiye yakalandığını ve Tozluk Yaylası'ndaki bir dağ evine sığındığını söylediği öğrenildi. S.Ç'nin cep telefonunu evinde unuttuğunu, sığındığı evde ısınabilmek için bir süre ateş yaktığını, bundan sonrasını anımsamadığını belirttiği kaydedildi. Beldede son 24 saattir etkili olan kar yağışının devam ettiği bildirildi.