Polis katillerine hapis cezası

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, basına kapalı yapılan duruşmada, yaklaşık 5 ay önce, Kazımkarabekir Mahallesi'nde, yaralanma olayını soruşturan polislere ateş açılması, polis memuru Alaattin Pergel'in öldürülmesi, ekip otosundaki diğer polis memurları Erdoğan Şensoy, Ahmet Marşan ve Mehmet Ayaz'ı da öldürmeye teşebbüs olayı ile ilgili tutuklanan A.S. (16), C.K. (15) ve Ali Kadan (28) ile bu kişilerle ilgisi olduğu iddia edilen tutuksuz sanık Arif Seldüz'ün (27) yargılanması sona erdi.

Sanıklar hakkında TCK'nin ilgili maddeleri gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşmasında, sanıkların çeşitli hapis cezalarına çaptırıldıkları öğrenildi. P

olis memurlarına mukavemetten yargılanan sanıklardan Ali Kadan'ın 3 yıl 4 ay, A.S. ve C.K'nin de 2 yıl 2'şer ay hapse mahkum edildiği bildirildi. Diğer sanık Arif Seldüz'e ise ateşli silahlar kanuna muhalefetten 7 bin 375 YTL para cezası verildiği belirtildi.

OLAY

Samsun'da, geçen Eylül ayında meydana gelen olayda, iki aracın karıştığı hafif hasarlı trafik kazasından sonra 3 kişi silahla yaralanmış, yaralama olayına karıştıkları iddia edilen kişileri takip eden polis ekiplerine açılan ateş sonucu polis memuru Alaaddin Pergel şehit olmuştu. Olayda, zanlılardan Eyüp Ersoy da ölü ele geçirilmişti.