İmam Hatip Lisesi öğrencilerden örnek davranış

Kızılcahamam İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının başlattığı "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasına, Türkiye Afrika ve Asya’daki 3 yetim için ayda 270 lira para göndererek destek veriyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının desteğiyle bir süre önce başlatılan kampanya katılan Kızılcahamam İmam Hatip Lisesi 10/A – 10/B ve 11/A sınıfı öğrencileri, Afrika'daki Sudan, Gazze ve Türkiye’den çeşitli nedenlerle yetim kalmış 3 çocuk için harçlıklarından bağış yapıyor. 

Kampanyanın okuldaki koordinatörü Son Sınıf Öğrencisi Ahmet Özdemir Kızılcahamam habere yaptığı açıklamada, yapılan kampanyadan haberdar olduktan sonra çalışmaya başladıklarını söyledi.

Ahmet Özdemir, sınıf arkadaşlarına kampanyanın öneminden ve yardımın ne kadar kutsal bir görev olduğundan bahsettiğini dile getirerek, "Afrika'da her beş saniyede bir çocuğun kötü yaşam koşulları sebebiyle hayatını kaybettiği anlattım. Her sınıf aylık 90 TL harçlıklarından para biriktiriyor bana bu konuda destek olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılcahamam İmam Hatip Lisesinin 3 yetim kardeş edindiklerini belirten Özdemir, Temmuz ayına kadar her ay 270 lira göndererek kampanyaya destek olacaklarını kaydetti