İlçe Tarım Müdürü Ümit Alkoç, Başkanı Ziyaret Etti

Kızılcahamam İlçe Tarım Müdürü Ümit Alkoç, Özbal Bazlama İşletmecisi Necla Özgen ile birlikte, Belediye Başkanı Süleyman Acar’ı makamında ziyaret ederek üretilen mor bazlama hakkında bilgi verdiler.

Mor Bazlamanın Özelliği; Türkiye’de ilk defa Kızılcahamam’da üretilen mor bazlamanın içeriği sebze ve meyvelerden elde edilen bileşenlerden oluşuyor. Bu bileşenler antosiyaninler olarak bilinmekte ve sağlığımıza birçok faydası bulunmakta. Antosiyaninler güçlü bir antioksidan kaynağı. Mor bazlama düşük glisemik indekse sahiptir. Kan şekerini ani yükseltmemesi ve hipoglisemi ataklarına engel olması nedeniyle de şeker hastaları için de tavsiye ediliyor.

Belediye Başkanı Süleyman Acar, bazlama diyarı olarak bilinen Kızılcahamam için bazlama sektörüne değişik bir soluk katacak olan mor bazlama üretimi ve ziyaretlerinden dolayı Ümit Alkoç ve Necla Özgen’e teşekkür etti. Başkan Acar “Kızılcahamam olarak her zaman yeniliklere açık bir ilçeyiz. Bu ve bunun gibi ilerleyen zamanlarda da değişik alanlarda bir çok yenilikler olmasını ümit ediyorum. Mor bazlama ilçemize hayırlı olsun” dedi.