Halk Eğitim yıl sonu sergisinı açıtı../..Foto Galeri

Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi 2008 Yılı başında faaliyete geçen yeni hizmet binasında düzenlenen 2007-2008 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Sergisi ve belge dağıtım töreni yapıldı.

Törene İlçe kaymakam vekili Tuncay Topsakaloğlu, Belediye Başkan vekili Yusuf Bayrakçı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü Necmettin YALÇIN, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları Cemal AKBIYIK, Ahmet ALTINIŞIK, Yaygın Eğitimden sorumlu Müdür Yardımcısı Ulvi KABAKÇI, ÇYGM  Hizmet İçi  Şube Müdürü Nurettin DEMİRCİ,İl Milli Eğitim  Müdürlüğü İlköğretim Müfettişi Hanifi DİLMAÇ ve çok  sayıda davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Çıraklık eğitim genel müdürü Necmettin YALÇIN şunları söyledi. “Kişisel gelişim merkezleri, Sürekli öğrenim merkezi, geçmişle gelecek arasında köprü kurma, gelecek ile geçmiş arasında köprü kuracak, Halk Eğitim Milli Eğitimin gülen yüzü, güldüren yüzü olacak. Bugün açacağımız sergide ilgi istek ve bilgisi doğrultusunda el emeği, alın teri, göz nuru ile ortaya çıkan eserleri bir arada görmek gerçekten önemlidir.

 Bilim ve Teknoloji hızla gelişiyor bundan en fazla etkilenen ise el emeği ve göz nuru ile yapılan ürünlerimiz. Bilgi toplum için dünyanın ele aldığı bu teknolojiyi ülkemizde Halk Eğitim Merkezleri icra etmektedir. Bu yıl içerisinde bu etkinliklerde görev alan kursiyer ve öğretmenleri candan kutluyorum, Ülkenin birçok yöresindeki Halk Eğitim merkezlerini ziyaret ediyorum hanımlar bu kursların çoğunluğunu oluşturuyor Ülkemizde okuma yazma bilmeyen 5 milyona yakın vatandaşımızı var bunların 4 milyonunu bayanlar oluşturuyor” dedi.

Daha sonra İkinci kademe Okuma Yazma Kursunu başarı ile bitiren kursiyerin belgesini Yaygın Eğitim Genel Müdürü tarafından verildiği törende, kursiyerin yapmış olduğu duygu ve düşüncelerini ifade ettiği kendi el yazısı konuşma metni katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Bir yıl boyunca el emeği göz nuru ile yapılan sergi İlçe Kaymakam Vekili Tuncay Topsakaloğlu, ve Necmettin Yalçın tarafından yapıldı. Sergi bir hafta boyunca açık kalacak.