Hakim Savcılar Kararnamesi Tamamlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2020 Ana Kararnamesi'yle adli yargıda 4 bin 163, idari yargıda 465 hakim ve savcı ile 18 Cumhuriyet başsavcısının görev yeri değişti. HSK Birinci Dairesi, adli ve idari yargıda 2020 Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladı. Kararnameyle adli yargıda 4 bin 163, idari yargıda 465 hakim ve savcı ile 18 Cumhuriyet başsavcısının görev yeri değiştirildi. Ankara ve İstabul'da başsavcı değişikliğine gidilmezken kararname ile bir ilk de gerçekleşti, bir başörtülü savcı, başsavcı yapıldı. Nazilli Savcısı Tuba Ersöz,, Konya Beyşehir Başsavcılığı’na getirildi. Kararname ile FETÖ’nün 17 Aralık kumpas soruşturmasını takipsizlik kararı vererek, kapatan İstanbul savcısı Ekrem Aydıner İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirilirken, Ankara’da 16 sokak köpeğini öldüren üç sanığa 10’ar yıl hapis cezası veren Hakim Yaşar Sezikli Yargıtay savcısı oldu.

Kızılcahamam'da Cumhuriyet Başsavcısı Hamza OCAK, ve Hakim Ezgi Pınar KARATAŞ, ve Cumhuriyet Savcısı Serkan Celbenk'in görev yerleri değişti. 

Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Ocak, Samsun Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken, Hakim Ezgi Pınar KARATAŞ Yargıtay Tetkik Hakimliği görevine, Cumhuriyet Savcısı Serkan Celbenk ise Samsun Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı.