ESYAV 25 yaşında

Kızılcahamam Çamlıdere Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ( ESYAV) 1986 yılının Eylül ayında kuruldu. Vakfın kurucuları; Salih Bezci, Hüdai Çakır, Sadi Kaya, Mehmet Kiraz, Osman Aydın, Eyüp Sanay ve Halil Yurtoğlu idi.

Dile kolay; ESYAV’ın kuruluşundan bu yana çeyrek asır geçti. Geçen bu 25 yılda neler yaptı ESYAV?

Neler yapmadı ki… Eldeki imkânlar ölçüsünde binlerce Kızılcahamam ve Çamlıdereli üniversite öğrencisine burs verildi. Kültürel yayınlar yapıldı, toplantılar, iftarlar, geziler, sempozyum ve seminerler düzenlendi. Geçen çeyrek asırda yöremize ve hemşehrilerimize yaptığı hizmetlerden dolayı ESYAV bir efsane oldu desem abartmış olur muyum acaba?

ESYAV’dan burs alan hemşehrilerimizin çoğu bugün önemli görevlerde bulunuyorlar. Biz onlarla karşılaştığımızda ve başarılarını duyduğumuzda öğrenim gören gençleri desteklemenin ve eğitime önem vermenin doğru bir karar olduğunu bir kez daha anlıyoruz ve hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz.

Bildiğiniz gibi ESYAV 1987 yılından beri hayırsever hemşehrilerimizin yardımları ile üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Bu yıl da öğrenim bursu almak için

 

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ