Erdoğan'ı kızdıran ak partili kadın üye

Kızılcahamam Kampı'nın son gününde Ak Parti'de sinirler gerildi. MKYK üyesi Ayşe Böhürler, Başbakan Erdoğan'ın son günlerdeki 'milliyetçi' söylemini eleştirdi.

"İFADELER ÇOK ÇİRKİN"

Böhürler, "Daha fazla demokrasi için buradayız. Ama siz son söylemlerinizde daha çok milliyetçiliğe kaçıyorsunuz" dedi. Erdoğan, "Kullandığınız ifadeler çok çirkin" diye çıkıştı.

AKP'li Böhürler, 'Milliyetçiliğe kaçıyorsunuz' dediği Başbakan'dan 'Bu çirkin bir ifade' tepkisini aldı. Yarbay da Erdoğan'a 'Köşk'e çıkma' dedi.

AKP'nin Kızılcahamam kampında söz alan partililer, ağırlıklı olarak eleştiriler dile getirince, tansiyon yükseldi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın en fazla tepki gösterdiği eleştiri, MKYK üyesi ve parti kurucusu Ayşe Böhürler'den geldi. Erdoğan'ın son günlerdeki 'milliyetçi' söylemine eleştiri getiren Böhürler, "Sayın Başbakanım, biz daha fazla demokrasi ve özgürlükler için buradayız. Ama siz son söylemlerinizde daha çok milliyetçiliğe kaçıyorsunuz" dedi. Buna kızan Erdoğan, sertçe "Bu kullandığınız ifadeler çok çirkin" yanıtını verdi.

'GÜL'LE ARANIZ AÇILIR...'

Ersönmez Yarbay ise Köşk uyarısı yaptı. Bayar-Menderes, Özal-Yılmaz, DemirelÇiller örneklerini veren Yarbay, "Hepsi kavga etti. Yetkiler nedeniyle, sistem cumhurbaşkanı ile başbakanın çatışmasına dayanan bir sistem. En yakın arkadaşınız bile olsa siz Köşk'e çıkarsanız, Başbakan da Gül olursa, aranızda kavga çıkar" dedi. Başta Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu olmak üzere bölge milletvekilleri ise Kuzey Irak politikasını eleştirerek, askeri operasyona kesin bir dille karşı çıktı.