Erdoğanı duygulandıran sanayiciler

Başbakan Erdoğan, ''Biz farklıyız, tarihiyle... Ama onu orada bırakan değil, onu geleceğe taşıyan bir milletiz ve onu gururla taşıyacağız. Biz onurlu bir milletiz ve biz bu onurumuzu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz'' dedi.

Erdoğan, Kahramanmaraş Hükümet Meydanında düzenlenen kurtuluş günü törenleri kapsamında, tören kıtası, zırhlı askeri araçlar ve tankların geçişi ile diğer meslek grupları temsilcilerinin geçişinin ardından, toplu açılış töreninin yapıldığı Hafız Ali Efendi meydanına geldi.

Erdoğan, Hükümet Meydanından Hafız Ali efende Meydanına Başbakanlık otobüsüyle gelişinde, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundular. Bu arada, Erdoğan, oyuncak dağıtırken yaşanan izdihamda, görevli polis memurlarının ezilme tehlikesi geçiren çocukları kucaklayarak kaldırıma taşıdığı görüldü.

Başbakan Erdoğan, doğalgaz, ''duble yol'' ve özel sektöre ait 57 fabrikanın açılışı ile okul ve hastane açılışlarından oluşan törende konuşma yaptı. SSK Hastanelerinde ilaç kuyruklarında bekleyen işçileri kurtaranın ve serbest eczaneleri emirlerine verenin bu iktidar olduğunu belirten Erdoğan, ''Zira tüm ayrımlar ayrımcılıklar kalktı, kalkıyor ve kalkacak. Bunlar yeterli mi, değil. Daha iyi olacak. Çünkü biz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmakta kararlıyız. Çünkü bu millete o yakışıyor'' diye konuştu

MEHMET AKİF'TEN DİZE

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'dan bir dize okuyan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Hani Akif merhum diyor ya... Kahramanmaraşlı onu iyi bilir. Kahramanmaraş'ın şairleri, edebiyatçıları iyi bilir. Mayasında var Kahramanmaraş'ın, bu işi iyi bilir. 'Biz, dünyaya millet olmayı öğretmiş bir milletiz. Bu millet göçebe değil. Bu millet devletler kurarak, buraya gelmiş bir millet.' Biz farklıyız, tarihiyle... Ama onu orada bırakan değil, onu geleceğe taşıyan bir milletiz ve onu gururla taşıyacağız. Biz onurlu bir milletiz ve biz bu onurumuzu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. İşte az önce gerek Sütçü İmam'ı, Rıdvan Hocayı izlerken, herhalde onu yine yad ettik. Hayırla yad ettik. İnşallah... Geleceğe, tabi buradaki tiyatro sahnesinde olduğu kadar kolay gitmeyeceğiz. İşimiz çok, yükümüz ağır. Bunu biliyoruz ama... Tırnaklarımızla söke söke Türkiye'yi yeniden imar ediyoruz. Bunu başarıyoruz.'' Başbakan Erdoğan, durmak bilmediklerini, koşacaklarını belirterek, ''Çünkü bu millet bir şeye hasret. Nedir o? Huzurlu yaşam standardı. Batı ile mukayese edilemeyecek güzelliklere kavuşmaya hasret'' dedi. Toplu konutta yaptıkları çalışmalara da değinen Erdoğan, şu anda Türkiye genelinde 220 bin toplu konut inşaatı olduğunu, bunların 120 bininin sahiplerine teslim edildiğini, yıl sonuna kadar da 250 bin konutun inşa edilmiş olacağını bildirdi. Erdoğan, ''Niçin bunları yapıyoruz? İstiyoruz ki orta tabaka veya bu tabakaya yakın olanlar daha ucuz imkanlarla konut sahibi olabilsinler. İnsanca yaşamanını erdemine ulaşsınlar. 10 yıl, 15 yıl vadeyle konut veriyoruz. Bunları yapıyoruz. Hamdolsun bizi görenler, bu konutlara yerleşenler, bir 'Allah razı olsun' diyorlar ya... İşte bu bize yetiyor'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, ''Milletimize olan aşkımız, vatanımıza olan sevdamız, inşallah bizleri çok daha aydınlık, çok daha farklı yarınlara taşıyacak'' dedi.

BİRLİK BERABERLİĞİ BOZMAK İSTEYENLER CEVAP

Erdoğan, bu yola çıkmaya hazırlanırken, bir şarkıları olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: ''Bugün yine biriz, yine beraberiz. Bu birliğimizi beraberliğimizi bozmaya yeltenenlere siz bugün Kahramanmaraş'tan çok anlamlı bir cevap verdiniz. Onun için diyorum ki, beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey milletimi, sizi hatırlatıyor.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bize göre vatanseverlik, yurtseverlik, milliyetperverlik, millete, ülkeye, insanımıza şehirlerimize, toprağımıza sahip çıkmaktır, milletimize hizmet etmektir'' dedi. Erdoğan, Hafız Ali Efendi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünün de kutlandığını söyledi. Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin manevi ve maddi birliğinde çok özel bir yeri bulunduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Burada yüreklerde tutuşturulan alev, Sütçü İmam'ın şahsında sembolleşen kahramanlık yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bize bu ülkeyi, bu şehirleri, bu aziz vatanı, bu temiz toprakları miras bırakan ecdadımıza layık olmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Zira, bize göre vatanseverlik, yurtseverlik, milliyetperverlik, millete, ülkeye, insanımıza şehirlerimize, toprağımıza sahip çıkmaktır, milletimize hizmet etmektir. Bunu da emek ve değer üretmeden okullar, fabrikalar açmadan köylere, kasabalara, yol, su ve elektrik götürmeden yapamayız. Biz sadece sahip olduğumuz mirasla yetinemeyiz. Sütçü İmam'a sahip çıkmak, istiklal mücadelesine, İstiklal Marşı'na, cumhuriyete layık olmak için; Çanakkale'ye, Dumlupınar'a, Şanlıurfaya, Gaziantep'e layık olmak için; yani bağımsızlığa layık olmak için bu aziz toprakların onurunu korumak için ortaya yepyeni eserler koymak, ülkemizi yeniden imar ve inşa etmek zorundayız.'' Erdoğan, aksi takdirde kurtuluşun, istiklalin, özgürlüğün, bağımsız yaşamanın onurunu gelecek nesillere hissettirilemeyeceğini belirterek, ''İşte biz, milletimizi millet kılan ülkemizi ülke kılan o manevi mirasımıza, değerlerimize sahip çıkarken aynı zamanda maddi kalkınmamızı zenginleşmemizi de sağlamaya çalışıyoruz'' dedi.

ERDOĞAN'I DUYGULANDIRAN YANIT

İzmir'de, Rize'de, Tiflis'te, Manisa'da çeşitli açılışlara katıldığını hatırlatan Erdoğan, Kahramanmaraş'ta yatırımcıların kendisine ''Kahramanmaraş'ın işsizi yok, köylerden işsiz arıyoruz'' dediklerini belirterek, bunun kendisini duygulandırdığını söyledi. Bunun çok ''anlamlı'' olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Onun için, huzurlarınızda, ben Kahramanmaraş'ın müteşebbislerini kahraman sanayicilerini, tüccarlarını ülkem adına kutluyorum, tebrik ediyorum. Artık şehirlerimiz arasında, vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrımın yapılmadığı bir dönemi yaşıyoruz'' diye konuştu.

''SU MEDENİYETTİR''

Susuz ve yolsuz köy kalmayacağını ifade eden Erdoğan, yolun ve suyun medeniyet olduğunu belirterek, ''Su medeniyettir. Suyu, yolu olmayan medeniyeti konuşmasın. Biz vatandaşımızın çukurlardan su içmesini istemiyoruz'' dedi. Köyler ile şehirler arasında bir uçurum bulunduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, bu uçurumu hızla kapattıklarını söyledi. Erdoğan, ''Köylerimizle şehirlerimiz arasındaki uçurumu kapattığımız gibi farklı şehir ve bölgelerimiz arasındaki uçurumu kapatmak için de çok çalışıyoruz'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Teşvik Yasası'ndan yararlanan Kahramanmaraş'taki 57 fabrikanın resmi açılışını yaptıklarını anımsatarak, bununla 8 bin 270 vatandaşa iş kapısı açıldığını, kurulacak yeni fabrikalarla da 5 bin 275 vatandaşın da iş sahibi olacağını bildirdi. Erdoğan, Kahramanmaraş'a gelen doğalgaz ile 24 bin konutun da bu imkana kavuşacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan, daha sonra kurulan sistem ile açılışların yapıldığı yerlere canlı bağlanarak, açılışları gerçekleştirdi. Erdoğan ve beraberindeki bakanlar ile bölge milletvekilleri ve yetkililer, kurdele kesti ve doğalgaz meşalesini ateşledi.