Erdoğan'dan Baykala adaylığını açıkla

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ne Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne de genel seçimlerin Türkiye ekonomisini rotasından saptıramayacağını ve buna müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı inşallah belirlenen zamanda anayasanın ortaya koyduğu kurallar çerçevesinde seçilecek ve görevine inşallah başlayacaktır. bundan hiçkimsenin endişesi olmasın" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmalarını şöyle sürdürdü; Ve bir çok edep, adap dışı hakaretler içeren şeyler söyleniyor. Yani şahsımla ilgili söylenenlerden ben artık tereddüt ediyorum ve ülkem adına üzülüyorum. Seversin, sevmezsin Tayyip Erdoğan şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanıdır. Beğenirsin, beğenmezsin ama o makamın şu anda millet tarafından oraya getirilmiş bir başbakanı vardır. Bu makamı zedelemeye, hakaretle bu makamı gölgelemeye kimsenin hakkı yoktur.

Zannediyorlar ki, ’böyle yaparak genel seçimlerde daha fazla oy alacağız.’ Ben size şimdiden söylüyorum: Alamayacaklar, daha az alacaklar ve kendilerini bitiriyorlar. Buradan açıkça söylüyorum. Neye dayanarak söylüyorum? Yıllar yılı edindiğim tecrübeye dayanarak söylüyorum. Çünkü halkımın nabzını iyi okuyan biriyim uzaydan gelmedim, gökten zembille inmedim. Sizler nasıl bu hayatı yaşıyorsanız, ben de siyaseti iyi yaşayarak gelmiş birisiyim. Ve bunu da görüyorum şu anda. Çünkü halkım bu hakaretlere ’eyvallah’ etmeyecektir. Onun için de bizler azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

CHP lideri Deniz Baykal'ı Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamaya çağıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;
"Biz adaylar belirlenmeye başladığı güne kadar herhangi bir isim ortaya çıkarmayacağız. Bu bizim partimizin ilke kararıdır. Sen, adayın varsa açıkla.

Kendine güveniyorsan kendin çık, kendini açıkla. Bak bakalım parlamento sana ne kadar itibar ediyor, millet ne kadar itibar ediyor. Bunu daha iyi görürsün. Sen kendin adayını çıkarmıyorsun, bizden aday istiyorsun.

Bırak kendi tasarruf alanımızda biz kendimiz çalışalım. Kendine göre bizi tuzağa çekiyor. Ayıp, biz bu ülkenin minderinde siyaset mücadelesini sürdürüyoruz. Herhangi bir partinin minderinde değil."