Erdoğan siz ne diyorsanız o olsun

Ankara'dan İstanbul'a gelen Başbakan Erdoğan'ın konvoyu, hava limanından ayrılarak sahil yoluna girdi.

Konvoy, ağır ağır ilerlerken, Başbakan Erdoğan Ataköy'deki TOKİ konutlarını inceledi. Sahil yolunu takiben Zeytinburnu'na gelindiğinde araçtan inen Erdoğan, sahilde oturan vatandaşların yanına gitti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı. Çevresinde toplanan vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, kendisine ikram edilen böreği yedi ve çay içti.

Daha sonra buradan ayrılan Erdoğan, gazetecilerin, ''Herkesin merak ettiği Cumhurbaşkanı adayınızı vatandaşlar da sordu mu?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Hayır, onların gündeminde böyle bir şey yok'' dedi. Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Beşir Atalay ile buradan ayrılarak, sahil yolunu takiben Kumkapı'ya geldi. Araçtan inerek balıkçıların yanına giden Erdoğan, esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Balıkların bu yılki durumunu ve işlerinin nasıl gittiğini soran Başbakan Erdoğan'a balıkçılar, ''İyi'' yanıtını verdi. Bu arada, bir esnafın eliyle yukarıyı işaret ederek, ''Oraya çıkmayın, böyle iyi'' demesi üzerine Erdoğan, ''Siz ne diyorsanız o'' karşılığını verdi.

Daha sonra, bir grup esnafın ''Cumhurbaşkanı olun'', diğer bir grubun da ''Başbakan olarak kalın'' demesi üzerine Erdoğan, ''Bakın gazeteciler de burada. Ne diyorsunuz?'' diye sordu. Bunun üzerine esnafın büyük çoğunluğu alkışlayarak, ''Başbakan'' diye seslendi. Başbakan Erdoğan da buna karşılık gülerek, ellerini iki yana açıp ''Aynen'' dedi.

Bunun üzerine vatandaşlar Erdoğan'ı alkışlamaya başlarken, Erdoğan da ''Ama çok çalışacaksınız'' diye konuştu. Bir esnafın, ''Turgut Özal, bir hata yapıp cumhurbaşkanı oldu, siz de aynı hataya düşmeyin'' demesi üzerine, Başbakan Erdoğan, yanında bulunan Devlet Bakanı Atalay'a dönerek gülümsedi. Başbakan Erdoğan, daha sonra diğer esnafı da ziyaret ederek, deniz tarafında bulunan restoranlardaki vatandaşları selamladı.