Eldelek Köyünde üç ev bir samanlık 40 kovan arı yandı.

Ankara'nın Çamlıdere İlçesi'ne bağlı Eldelek Köyü'nde akşam saatlerinde çıkan yangında 3 ev bir samanlık 40 arı kovanı yandı.

Yangın, Çamlıdere'ye 13 km uzaklıktaki Eldelek Köyü'nde öğleden sonra saat 16.00 sıralarında meydana geldi.Kamil Altay'a ait evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı yangın bir anda büyüdü ve bitişiğindeki Mehmet Ali Korkmaz, Ahmet Altay'ın evleri ile Kemal Korkmaz'ın samanlığına sıçradı. Yangına ilk önce köylüler müdahale etti. İtfaiyeye haber verilmesinin ardından olay yerine Ankara Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri ile Orman işletmesine ait arozözler gelerek müdahale etti.Çıkan yangında üç ev bir samanlık ile 40 kovan arı yandı.Olay yerine Çamlıdere Belediye Başkanı HAzım Caner Can giderek incelemelerde bulundu.

İtfaiyenin olay yerine 45 dakika geç geldiğinden şikayet eden köylüler bir itfaiye geldi suyu bitti burası Çamlıdere'ye 13 km uzaklıkta bir köy 15 dakikada bir aracın burada olması lazım ama 45 dakikada geldi yangın diğer evlere sıçrayıp büyüdükten sonra bir sürü itfaiye ve su tankeri geldi diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İlk itfaiye aracı ile birlikte neden su tankeri gitmiyor

Geçtiğimiz ay Eğerli Kuzören Köyü Akçabayır Mahallesinde çıkan yangında da aynı sorun yaşanmıştı. Yangına giden ilk itfaiye ile birlikte neden bir su tankeri gitmiyor.Yangına ilk müdahale etmek için giden itfaiyenin 3 ton suyu bulunuyor en yakın köye en erken yarım saatte ulaşabilen itfaiye aracının suyu bitince tanker bekliyor peşinden gelen itfaiye araçları ve su tankerleri en yakın ilçe veya ankaradan geldiği için zaman daha uzuyor buda yangının büyümesine neden oluyor. Daha sonra gelen su tankerleri ile vatandaş bahçemi sulayacağız diye tepki gösteriyor. Çünkü yanan yanıyor geriye soğutmak kalıyor