Dünya çocukları kaymakam beyi ziyaret etti

6.Türkçe olimpiyatları Kızılcahamam da devam ederken yarışmaya katılan değişik ülke çocukları ilçe Kaymakamı Bilal Çelik’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete Moğalistan dan  Aminye, Burma dan Hümerya, Letonya dan Liga ve Anna, Kırgızistan dan Bahiyanna, Almanya dan Ankatrin ve Nijerya dan Muhammet ile Grup Sorumlusu Nuray Şimşek, Asya Termal Tatil Köyünden Bülent Özmen, Kiyadder Başkanı Uğur Kalender, Kisad Başkanı Kazım Ünal, Yabanabat K.Hamam Başkanı Durali Yüce, Efor Müdürü İhsan Koçak katıldı.

Bir dünya karması oluşturan yarışmacılar İlçe kaymakamı Bilal Çelik’i ziyaretlerinde ufak bir konser ile birlikte sundukları şiir dinletisi herkesi duygulandırdı. İlçe kaymakamı Bilal Çelik öğrencileri karşılamada yaptığı konuşmada şunları söyledi. “ Dünyada İngilizceden sonra Türkçenin sevgi dili olarak kullanılacağı kimsenin aklına gelmezdi, bugün sevinerek bakıyorum ve görüyorum ki 110 ülkeden gelen 550 çocuğun burada dilimizi konuşması ve bu ülkelerin hepsinde Türkçe konuşan çocukların olması bizlere sevinç kaynağı oluyor” dedi. Daha sonra gelen öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektiren ilçe kaymakamı Bilal Çelik çocukları Soğuksu Milli Parkını gezdirerek onlara Kızılcahamam’ın yöresel damak tadından oluşan yemek ikram ettikten sonra gelen öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Kızılcahamam ve kaymakamlığı ziyaret eden öğrenciler yapılan geziden oldukça memnun ayrıldılar.