Domates fiyatı çıldırdı. Pazar'da 7 TL ye satıldı

Üretim alanında yaşanan doğa sorunları, ekim alanlarında daralma ve ihracat dolayısıyla son aylarda fiyatı artan ve eylül ayının zam şampiyonu olan domates, lokantacıların menü fiyatlarında değişikliğe gitmesine neden oldu.

Kızılcahamamhaberin edindiği bilgiye göre, domates eylül ayında yüzde 57,16 ile fiyatı en çok artan ürün oldu. Domatesteki fiyat artışında, üretim alanında yaşanan doğa sorunları, domates güvesinin görülmesi, ekim alanlarındaki daralmanın yanı sıra ihracatın etkili olduğu belirtildi.

Hafta içerisinde 2,5 TL ile 4 TL ye satılan Domatesin kilosu hafta sonu Pazar’da 7 liraya kadar çıktı. Domates fiyatlarının çıldırması sonucu Pazar esnafı da tezgâhında domates bulunduramadı. Kızılcahamam pazarında birkaç esnafın sattığı domatesi insanlar tezgâhlarda seyretmekle yetindi. Kızılcahamam’da önceki gün Pazara alışverişe gelen vatandaşlar fiyatları görünce şok oldu. Domates fiyatlarının yükselmesi lokantaları da düşündürmeye başladı. Bundan böyle yemeğin yanında ücretsiz verilen salatanın içerisinde domates olmayacak gibi görünüyor. Salça ve konserve yapmak kışa hazırlanmak için domates fiyatlarının düşmesini bekleyenler fiyatların yükselmesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.