Deniz Baykal Anayasa kartını açtı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecine ilerlediğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasının Türkiye'yi kaosa götüreceğini belirtti. "Üzerine görev düşen kurumlar görevini yapmıyor" diyen Baykal, bazı kurumların en temel kararları alma noktasına geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı'nın uzlaşı içinde seçilmesi gerektiğini belirten Baykal, bunun Türkiye'nin zorunluluğu olduğunun altını çizdi. Hükümetin buna direndiğini kaydeden Baykal, sakıncaların Başbakan'a iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

Anayasa'daki ilgili maddeye atıf yapan Baykal, "Birinci turda gerekler yerine getirilmez ve Meclis Başkanı 'Gerekler yerine getirildi' derse o zaman Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Anayasa Mahkemesi'ne götürürüz. O zaman ne olur? Adaylar belli ancak seçilemiyor. Bu ortam Türkiye'yi seçime götürür" dedi.

ORTADOĞU POLİTİKASI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal NTV'ye verdiği röportajda Türkiye'nin Ortadoğu politikasını eleştirdi. Baykal, "Amerika Türkiye'nin aczini ve kararsızlığını kullanarak bölgedeki haritayı değiştirmeye yönelik hareketler yapıyor. Türkiye'de bu duruma karşı tam bir aymazlık yapılmakta. Tuzaklara gönüllü olarak düşülmektedir. Genelkurmay'ın bu tehlikelerin farkında olduğu açıktır. Tavrı nettir" dedi.

GENELKURMAY-ERDOĞAN POLEMİĞİ

Türkiye'nin diplomatik atak yapması gerektiğini belirten Baykal, Başbakan'ın Genelkurmay Başkanı ile ilgili açıklamalarına da değindi. Genelkurmay'ın görüşlerinin TSK'nın görüşleri olduğunu belirten Baykal, bunun aksini söyleyen Erdoğan'ın sözlerini 'vahim' diye tanımladı.