Cumhurbaşkanı seçimine 20 gün kala ilçede çalışma yok

Cumhuriyet tarihinde ilk defa halk Cumhurbaşkanı'nı kendisi seçecek.10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu yarışıyor.

Seçim çalışmaları başladı. Adaylardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş mitingler ile seçmenlerden oy isterken Ekmeleddin İhsanoğlu salon toplantıları ile Cumhurbaşkanlığı için oy istiyor.  

Köşk’ün yeni sahibinin oylarla belirleneceği Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak. Yarış için ilk olarak MHP ve CHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adı açıklanmıştı. HDP'de Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı aday olarak gösterdi. Ak Parti ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı aday gösterdi.

Seçimlere 20 gün kalmasına rağmen Kızılcahamam’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili herhangi bir çalışma henüz yapılmış değil.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez vatandaşın kendi Cumhurbaşkanını seçeceği bir seçim öncesinde seçime 20 gün kala hiçbir çalışmanın olmayışı dikkat çekici bir gelişme olarak gördük ve merak edip sorduk.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kızılcahamam’da Cumhur oy kullanmayacak mı? Bu ilgisizlik neden insanlar merak ediyor?